2011. október 11., kedd

Adatok Bereg és Szabolcs vármegye zsidósága - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Adatok Bereg és Szabolcs vármegye zsidósága történetéhez a letelepedéstől napjainkigA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
Budapest és a nagyvárosok zsidóságának története szinte teljesen feldolgozottnak számít, beleértve a második világháborús vészkorszakot is. Hazánk kistelepülésein is éltek zsidók, akiknek története azonban szinte teljesen feldolgozatlan. Míg a budapestiek jelentős része megmenekült, addig a vidéki zsidóság szinte teljesen megsemmisült. Halmos Sándor több éves kutatásának eredménye ez a kötet, mely két vármegye: Bereg és Szabolcs zsidóságának történetét dolgozza fel. Számos olyan település van itt, ahol csak egy-két zsidó család élt, s húsz-harminc zsidónál több nem lakott. S az ő emlékük csak úgy marad meg, ha valaki leírja a visszaemlékezők elmondásai alapján azt. A szerző előszavában Zsoldos Andor: Huszonnégyen voltak című versével indít, mely arról tanúskodik, milyen mérhetetlen közöny mutatkozott meg a vidéki lakosság körében a zsidóság elhurcolása iránt. A szerző külön mutatja be a két vármegye múltját. Előbb Bereg vármegye zsidóságának történetét a letelepedéstől napjainkig, majd a zsidóság vagyonáról értekezik (ez esetben a két megyét együtt vizsgálja). Külön szól a megye zsidó temetőiről, s ezután településenként mutatja be a falvak zsidóságának történetét Alsóremetétől Zsdenyováig. A második rész Szabolcs vármegyét vizsgálja, elsőként kitérve a helyi zsidó iskolaügyre. Ezt követi a vármegye településeinek egyenkénti bemutatása. A rendkívül adatgazdag kötet végén nem kevésbé részletes táblázatokat találunk, melyből megtudhatjuk a járásonkénti adatokat a zsidó lakosság számáról és arányáról 1941-ben. A kötetet szómagyarázat és kis képmelléklet zárja. ISBN: 978-963-693-203-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Az aukció vége: 2011-10-09 09:32
. Adatok Bereg és Szabolcs vármegye zsidósága - Jelenlegi ára: 2 870 Ft